Uçma Hayalim Konulu Ödüllü Resim Yarışması

Bu yıl katılımcılardan “UÇMA HAYALİM” konulu eserler yaratmaları istenmektedir. Genç ressam-larımıza ilham kaynağı olabileceğini düşündüğümüz açıklayıcı metin aşağıdadır.

“UÇMA HAYALİM”

Hiç pencereden dışarı bakıp uçmanın nasıl olacağını merak ettiniz mi? Eğer öyleyse, yalnız değilsiniz! Sadece gökyüzüne bakmak bile insanı hayal kurmaya iter. Ve içimizdeki “uçma hayali” sadece hayata geçme sırasını bekliyor!
Rüzgarın yaprakları savurması, kuşların kanat hareketleri gibi doğadaki birçok olay bize havacılık alanında yenilikler yaratmamızı sağlayacak ipuçları veriyor. Birçok şekil ve renkte sıcak hava balonları, çok daha hafif/küçük planörler, daha hızlı yamaçparaşütleri ve paraşütler hayallerimizde canlanabilir… Rüzgâra karşı meydan okuyarak istediğimiz yere uçmanızı sağlayacak yeni uçaklar ve helikopterler yaratabilir, akrobasi uçaklarını çok daha etkileyici hareketler yaparken düşünebiliriz. Uzaya daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ve daha yükseğe çıkan jet uçakları ile gitmeyi hayal edebiliriz…

Uçuştaki her başarı bir hayal ile başladı. Yeni nesil havacılık tutkunları hayallerini öncekilerden daha uzağa taşıdı… Şimdi sizin sıranız! Bulutlara baktığınızda hayal gücünüzün sizi nereye götürdüğünü re¬simlemenin, “hayalinizdeki uçuşu” paylaşmanın zamanı geldi!

YAŞ GRUPLARI: Yarışmalara katılım üç yaş grubunda olacaktır.
1. Grup 6-9 yaş arası (1 Ocak 2009 ve 31 Aralık 2012 arasında doğanlar)
2. Grup 10-13 yaş arası (1 Ocak 2005 ve 31 Aralık 2008 arasında doğanlar)
3. Grup 14-17 yaş arası (1 Ocak 2001 ve 31 Aralık 2004 arasında doğanlar)

SÜRE:
Resimler okullar tarafından toplu olarak ya da öğrenciler tarafından Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Atatürk Bulvarı No:33, 06100 Opera/ANKARA adresine gönderilecektir. Resimler aynı adrese elden de teslim edilebilir. Resimlerin en geç 12 Mart 2019 tarihinde belirtilen adreste olması gerekmektedir.

Eserlerin son teslim tarihi 12 MART 2019’dir.

Yarışmayla ilgili diğer detaylara BURADAN ulaşabilirsiniz.

Yayın: 03.12.2018 - Güncelleme: 03.12.2018 11:15 - Görüntülenme: 293
Kaynak: https://www.bilimsenligi.com/ucma-hayalim-konulu-fai-genc-ressamlar-resim-yarismasi.html/