İl Dışı Atamada İlişikler Ne Zaman Kesilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin il dışı atama takvimini yayınladı. Peki il dışı atamalarda ilişikler ne zaman kesilecek?

2019 yılı öğretmenlerin il dışı ilişik kesme takvimi MEB tarafından yayımlandı. İl dışı ilişik kesme ne zaman kesilecek?

İşte il dışı atama takvimi

İl dışı atama takvimi kapsamında ilişik ne zaman kesilecek? MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanan öğretmenlerin 2019 yılı yer değiştirme tayin takvimi kapsamında il dışı atama tayin başvurularının 10 Haziran 2019 – 14 Haziran 2019 tarihleri arasında alınacağı ve atama sonuçlarının 18 Haziran 2019 tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. Ancak il dışı atama kılavuzu içerisinde iller arası tayin takvimi güncellendi.

İL DIŞI ATAMA TAKVİMİ

14-20 Haziran 2019 tarihleri arasında yer değiştirmeye ilişkin başvurular alınacak olup il dışı atama sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde sonuçlanacak. 3 yıl şartı aranmadan tayin istenecek 23 ilin il dışı atama sonucu ise MEB tarafından 25 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

İLİŞİK KESME SÜRECİ

İl dışı atama takvimi kapsamında başvuru yapan ve iller arası ataması çıkan öğretmenlerin ilişik kesme süreci kararnamelerin okullara gelmesi ile başlayacak. 24 Haziran 2019 tarihinde atamaların sonuçlanmasından sonra öğretmenlerin il dışı tayin kararnameleri birkaç gün içerisinde okullarına gelecektir. Öğretmenler ilişik kesmelerini kararnameler geldikten sonra seminer çalışmalarının bitimi olan 28 Haziran 2019 Cuma itibariyle yapabilecekler.

Yayın: 10.06.2019 - Güncelleme: 10.06.2019 14:26 - Görüntülenme: 29